
Eğitimlerimiz teorik ve prarik uygulamalı olarak, eğitimin etkin olabilmesi için her 7 katılımcıya 1 eğitmen düşecek şekilde verilmektedir. Modern öğretim teknolojileri ile donatılmış yeni kampüste, eğitimlerimiz katılımcıların yeterliliğe dayalı, eğitim bilgi, beceri ve tutum davranışlarını geliştirme amaçlı, koçluk (liderlik) modeli ile, öğrenen odaklı ve interaktif eğitim teknikleri (barkovizyon, video, el kartları, vaka çalışmaları, role-playler vb. öğrenim yöntemleri) kullanılarak, insan anatomisine en yakın maket ve materyallerin kullanılması ile daha rahat ve zevkli verilmektedir.
Her katılımcının eğitim materyalleri (Yetişkin, çocuk ve bebek mankenler vb.) üzerinde beceri uygulamalarını yaparak öğrenmesi sağlanır.
Katılımcılara eğitim dökümanı olarak; Temel İlk Yardım Uygulamaları Eğitim Kitabı, “Bunları Hatırlayınız” eğitim kılavuzu, Acil Durum Bilgi Kartı, Eğitim Videoları, Çalışma Soruları verilmektedir.
- Eğitime katılacak kişilerin ilk yardım yapmasına engel herhangi ruhsal ve fiziksel engeli olmaması gerekir. Aksi durumlarda eğitime katılsalar da, sınavı geçemeyebilirler.
- Eğitime okuma yazma bilen herkes katılabilir.
- Çalışanlarına eğitim aldırmak isteyen kurumlar yönetmelik gereği tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen; her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az “Temel İlk Yardım Eğitimi” sertifikası almış İlk yardımcının bulundurulması zorunludur.
- Kişilerin eğitime gelirken rahatça hareket edebileceği kıyafetler seçmesi rica olunur.(Spor kıyafet gibi..Uygulamaları maket üzerinde gerçekleştirdiklerinden diz çökmeleri, eğilip kalkmaları gerekiyor).
- Eğitime devam zorunluluğu vardır. Devam çizelgesinde imzası eksik olan kişiler sınava giremeyecektir.
- Eğitime gelirken yanlarında 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık resim (arkasında isim ve soyisimleri yazılı) getirmeleri rica olunur. Biyometrik resimler kabul edilmemektedir.
Eğitim günü yukarıda belirtilen evraklar olmadığı takdirde eğitime girebilir ancak eğitim sonrası sınavla ilgili başvurusu yapılamayacağından sınava giremez ve dolayısıyla sertifika alamaz.
- Sınavlar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitimden sonra belirlenen yer (Avrupa Bakırköy Ruh Sinir Hastanesi veya Anadolu Üsküdar Devlet Hastanesi) ve zamanlarda hafta sonu olarak düzenlenmektedir .
- Kesin olan sınav zamanı ve saati kursun yapıldığı günler bildirilmektir. Sınav yeri ve tarihi İl Sağlık Müdürlüğü’n ce belirlenmektedir.
- Sınava katılacak olan kişilerin sınavdan 30 dk önce sınav yerinde bulunmaları gerekecektir. Sınav başladıktan sonra gelen kursiyerler sınava alınmamaktadır.
- Sınava gelirken yanlarında TC KİMLİK NO içeren nüfus cüzdanı ya da ehliyet , kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.
- Teorik sınav sonuçları belli olduktan sonra pratik sınava geçilecektir. Teorik sınavda başarılı olamayan adaylar pratik sınava giremeyecektir. Teorik ve uygulamalı sınavdan ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 85 puan alanlar başarılı sayılacak ve sertifika alabilecektir.
- Sınava gelirken yanınızda eğitim materyali bulundurmamanızı rica ederiz. İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan sınavlar, merkezi sınav niteliğinde olduğundan kural dışı hareketler (kopya çekme ya da denetmenin uyarılarına uymama vb) yapılması durumunda sınav geçersiz sayılacaktır.
- Sınavda başarılı olunduğunda, verilen “İlk Yardımcı Sertifikası”nın 3 yıl sonraki “Güncelleme eğitimine” getirilmesi gerekmektedir. İlk yardımcı sertifikanızı lütfen PVC kaplatmayınız. 3 yıl sonra güncelleme için pvc kaplandığında güncellenememektedir.
Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere T.C. İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü onaylı “İlk Yardımcı Sertifikası” ve İlk Yardımcı Kimlik Kartı” verilir. Bu belgenin geçerlilik süresi 3 yıldır. 3 yıl sonra katılımcıların Temel İlk Yardım Güncelleme Eğitimi’ne katılıp belgelerini güncellemeleri gerekmektedir.