Koç Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi (KUİYEM) Sağlık Bakanlığı’nın 24.12.2009 tarih ve 37730 sayılı izin ile “İlk Yardımcı Sertifikası” vermeye yetkin İlk Yardım Eğitim Merkezi’dir.

Koç Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezimiz (KUİYEM) 07 Nisan 2010 tarihinde açılmış olup, İlk Yardım Eğitim hizmetleri verilmeye başlanmıştır.

Koç Grubu firmaları başta olmak üzere ve diğer kurumsal firmalar ve bireysel katılımcıların, İlk Yardım Eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için, Koç Üniversitesi bünyesinde, 2010 yılında hizmete açılan Koç Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi (KUİYEM), Koç Üniversitesi Hastanesi’nin de bulunduğu Topkapı’da ki Sağlık Bilimleri Kampüsü’n de hizmet vermeye devam etmektedir.

Modern öğretim teknolojileri ile donatılmış yeni kampüste, eğitimlerimiz katılımcıların yeterliliğe dayalı, eğitim bilgi, beceri ve tutum davranışlarını geliştirme amaçlı, koçluk (liderlik) modeli ile, öğrenen odaklı ve interaktif eğitim teknikleri kullanılarak, insan anatomisine en yakın maket ve materyallerin kullanılması ile daha rahat ve zevkli verilmektedir.

Duyarsam Unuturum
Görürsem Hatırlarım
Yaparsam Anlarım
Konfüçyüs

Başıma Gelmez Demeyin, İlk Yardım Öğrenin!

Kaza, hastalık, yangın, deprem gibi tehlikeli ve ani durumlarda hasta/yaralıya kesin tedavi öncesi, olay yerinde uygulanan ilk ve ivedi işleme “İlk Yardım” denilir.

Beklemediğimiz bir anda çevremizden veya yakınlarımızdan birinin solunumunun ve/veya kalbinin durması durumunda müdahale etmek için zaman son derece kısıtlıdır. Tıbbi yardımın beklenmesi sırasında kaybedilecek her dakika önemli iken, bu aşamada Bilinçli İlk Yardım hayat kurtarır.

İlk Yardım Eğitimi Almak, Sosyal Sorumluluktur!

Hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik olarak ilk yardımın öneminin toplumdaki herkes tarafından bilinmesi gerekir. Özellikle ülkemizde trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani durumlar sıkça meydana geldiğinden, ilk yardım eğitimi daha çok önem kazanmaktadır.

Hasta/yaralıya ilk yardım alanında yapılacak en doğru girişim, ilk yardım konusunda eğitimli bir bireyin ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi ve ardından ambulansın, sağlık personelinin gelmesini beklemektir.

Unutmayalım ki, kazalardan sonra ölümlerin %10’u ilk 5 dakikada, %50’si ilk yarım saatte olmaktadır.

Araştırmaların ortaya koyduğu istatistiklerin insanın yaşamı ve yaşam kalitesi lehine değişmesi, trafik, iş, ev kazaları ve felaketlerin olumsuz etkilerinin azaltılması, sakatlık ve ölümlerin önlenmesi için dünya standartlarında yetiştirilen etkin, hızlı ve bilinçli ilk yardımcıların  yetiştirilmesi gerekir.

İlk Yardım Eğitimi Alın Hayat Kurtarın!

Bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır.